+38 050 250 42 50 +38 093 654 82 83 +38 097 283 01 00
+38 067 998 74 48
Выберите валюту:

Чи потрібна переклейка накладки (є нерівності після поклейки)

просмотрено: 2221 раз
Чи потрібна переклейка накладки (є нерівності після поклейки)
Вперше збирав ракетку сам, основа Sanwei Fextra 7, накладки куплені тут, Yinhe Jupiter II (hard) + Apollo 5 (37) на клей Revolution n3. Червона сторона на Юпітер2 вийшла більш менш, чорна на Аполо має такі нерівності, додав фото. Як гадаєте, варто переклеїти? Не втратить від цього накладка в своїх властивостях на в надійності?
Re: Чи потрібна переклейка накладки (є нерівності після поклейки)
Вперше збирав ракетку сам, основа Sanwei Fextra 7, накладки куплені тут, Yinhe Jupiter II (hard) + Apollo 5 (37) на клей Revolution n3. Червона сторона на Юпітер2 вийшла більш менш, чорна на Аполо має такі нерівності, додав фото. Як гадаєте, варто переклеїти? Не втратить від цього накладка в своїх властивостях на в надійності?
Не треба переклеювати. Через день два буде все рівненько. Водний клей так само, як резиновий трохи деформує резину
Самая дешевая вещь в мире - это мнение других людей о вас
Не треба переклеювати. Через день два буде все рівненько. Водний клей так само, як резиновий трохи деформує резину
вже пройшов місяць, а може і більше, спочатку теж так думав

Похоже на дефект накладки или основания. Я их уже около сотни всяких-разных переклеил (и на водный, и на резиновый клей) - ни разу такого не было (причём с самых первых). Было чтоб не ровно накладка приклеилась, где-то клея много намазал (небольшой бугорок выпирал), но чтоб такие впадины - было только на основаниях, где выщербленный слой верхнего шпона. А под прессом накладку не оставляли? Может на свежую придавили и оставили так полежать какое-то время?
Основа: BUTTERFLY INNERFORCE TAMCA ULC  
FH: XIOM VEGA Х max
BH: XIOM VEGA PRO max

Похоже на дефект накладки или основания. Я их уже около сотни всяких-разных переклеил (и на водный, и на резиновый клей) - ни разу такого не было (причём с самых первых). Было чтоб не ровно накладка приклеилась, где-то клея много намазал (небольшой бугорок выпирал), но чтоб такие впадины - было только на основаниях, где выщербленный слой верхнего шпона. А под прессом накладку не оставляли? Может на свежую придавили и оставили так полежать какое-то время?
перед поклейкою наче не було дефектів ні там ні там. Коли наклеїв то валіком проїхався, може і від цього, хоча мені здалось що я не рівномірно клей наніс, тобто після рухів губкою утворились такі "клейові канавки". Але під преси не клав... То варто спробувати акуратно переклеїти? Значно погіршаться властивості накладки?
Судя по картинке - это дефект резины. Але виходячи з того, що ви збирали ракетку самі і у перший раз - можливі різні варіянти
Якщо так, то треба переклеїти - і після цього буде більш менш ясна картина.

перед поклейкою наче не було дефектів ні там ні там. Коли наклеїв то валіком проїхався, може і від цього, хоча мені здалось що я не рівномірно клей наніс, тобто після рухів губкою утворились такі "клейові канавки". Але під преси не клав... То варто спробувати акуратно переклеїти? Значно погіршаться властивості накладки?

А что означает "рухів губкою"? Вы ж дали высохнуть клею прежде, чем клеить??? И валиком нужно орудовать аккуратно - дабы не растянуть слишком накладку. Но чтоб повдавливать ямки в накладке - такого я не видал. Хотя на накладке видно, что ямки длинные, будто вдавленные валиком. Клеил как-то месяц назад Аполло такую же как у Вас - там губка не мягкая, не представляю как можно было её так прижать.
Попробуйте переклеить - свойства накладки не должны вообще меняться, если с клеем особо не зверствовать (водный вообще очень тонким слоем наносится). Если при снятии увидите, что клей валиками на накладке, его лучше снять. Благо Вы клей классный взяли - снимается вообще без проблем.
Рухи губкою - намазування клею так як на відео інструкції, а валіком я прижимав більше по краях, а по центрі силу не прикладав, цей дефект рівно по центрі, типу 4 канавки, на фото вони показані навіть більше чим видні "вживу", просто старався максимально явно сфотографувати...Я збирав так, зняв заводську плівку з основи, протер чистою ледь вологою ганчіркою і лишив на 30хв, дефектів не було, якість Sanwei доволі не погана. Потім по інструкції, намазав приблизно по 1 гр на поверхню основи і накладки використовуючи губку, саме ця накладка Apollo 5 мала якись слой із сильним запахом, заводський, але все було рівненько. 5хв все висихало, взяв трішки досушив феном з далеку при мінімальному потоці повітря, клей став повністю прозорий, глянцевий, приложив в порядку як в інсрукції потім валіком, потім обрізав...червона сторона теж не ідеальна, але там нерівності в рази менші і на фото їх навіть не можна передати. Дякую всім за поради, значить спробую переклеїти (хоча поки не уявляю як точно попасти мм в мм на ті ж розміри). Доречі після цієї ракетки збирав ще одну ракетку, але вже не собі і на більш дешевшій гумі 729 РІТС, на цьому ж клеї, все вийшло добре.
...спробую переклеїти (хоча поки не уявляю як точно попасти мм в мм на ті ж розміри)...

Можно с двумя кусочками клеёнки (долго рассказывать, но в Ютубе точно должно быть). Я вообще с этим не заморачиваюсь - обычно попадает всё чётко (причём было так почти с первой накладки), но мм туда-сюда - не такая и проблема (конечно если игрок не перфекционист).
Всім дякую за допомогу! Відклеїв накладку від основи, знялась без пригод, все ціле, хоча чомусь на дереві не було слоя клея, а на накладці слой здерся із зводською плівкою (бустером?) від губки, зате легко і одним куском. Тобто нова Аполо5 на губці містила прозорий слой із дуже специфічним запахом - тепер його немає. Сама накладка зі сторони "топшит-у" вирівнялась і стала гладка без зморшок. Ну що ж, не викидати ж накладку, при чому практично нову, буду клеїти назад
   Швидше всього це був фабричний клей, Іньхе на деяких моделях так робить. А спецзапах не від клею, з ґуми. Правда, все можливо, бо занадто швидко вивітрився. У мене в пакеті відновлювався... А ґуму тільки клеїти, як інакше? :)
Це велика трудова перемога колективного розуму  :)
Направили новобранця вірним шляхом)
   Ви теж долучились, вітаю.  :D