Ну а от себя добавлю, что и без бустера я тоже играл и получалось неплохо, но плечо у меня от этого болело чаще и сильнее
если это не по причине травмы плечо болело, то скорее всего изза неправильной техники исполнения. Раз болит, значит чрезмерную нагрузку получает. А с какого перепугу оно должно чрезмерную нагрузку получать, если техника правильная ? Не должно. А вот когда человек, например, атакует за счет того, что как можно сильнее своей рукой машет, то естественно, то что должно нагружаться немного, нагружается чрезмерно. И т.д.
Звідки у молодих спортсменів(тенісистів зокрема) медичні проблеми? Припускаю крамольну думку - від навантажень. А звідки навантаження при правильній техніці? То значить техніка "правильна"? То тому у С-кого к-ка років тому виникли медичні проблеми? Та нііііі, не може цього бууутии...
Даруйте цей "шарказьм", тепер по суті. Як прищеплюється і закріплюється техніка? Багатократною повторюваністю технічних е-тів, що виробляє м'язову "пам'ять" і приводить до автоматизму, дає "відчуття" м'яча. Повторюваність дає кількісні навантаження на суглоби, "підшипники ковзання" яких зношуються, виникають запальні процеси, подразнення, тощо(це до медиків). + м'язові зусилля додають цих навантажень і з часом збільшуються(здогадайтесь, чому) + амплітуда(ширина) руху + ч-з подібність рухів "підшипники" зношуються типу "в колії".Якщо сюди додати зв'Язки, м'язи, сухожилки, майбутні проблеми наростають. Про к-кість вдарів за гру писав Худець, + тренування, їх к-кість на тиждень, і тд і тп і тб(тим більше). Звісно, доходить до цього не відразу, спочатку організм справляється, звикає... Якби китайці не користувались бустерами, на скільки вистачило б їхніх чемпіонів? А чому Самсонов досі грає? Багато важить стиль гри і життя, гени... Тож не технікою єдиною...
Як уникнути? Думаю, змінювати інвентар(х-ки, кут кидка) і рухи під цей інвентар(для ветеранів), зменшувати рух руки, розподіляти між суглобами, додаючи рух тіла і ніг. Останнє в сукупності із підходами до м'яча суттєво збільшує навантаження на серцево-судинну систему, яка в грі й так в режимі стресу. Профілактику всого десь тут трохи описували. Тож Румата підтримую.
Тролі, не партесь, не дістає
. Буду радий конструктиву.
А взагалі цю переписку краще в окрему тему.