9 з 11 - ого! 5 - бувало, але щоб 9 - це вже через чур! ))
Шановний, це таке запитання, на яке кожен знаходить відповідь для себе сам. В міру свого виховання.
В правилах написано, що треба вибачатися після "соплі"? Ні. От і все.
А все інше - це вже на розсуд гравця.
Бо бувають різні ситуації.
Якщо людина стресостійка і їй мало мандражу перед змаганнями, якщо вона звикла поводити себе дєрзко, нагнітати обстановку, створювати психологічний тиск, то вона буде вішати свої "соплі" і не вибачатися, а на ваші кричати "не було".
Якщо, наприклад, противник поводиться нечемно, за час гри просклоняв усіх рідних, гнув матюки тощо, то я б не те що не вибачався за "соплі", а й руки після матчу не подав - хай іде під три чорти.
А якщо людина - меланхолік, яка звикла улагоджувати і обходити усі конфлікти, то вона буде вибачатися не тільки за "соплі"; я, наприклад, іноді мимоволі вибачаюся коли розведу по кутах противника або виконаю плоскача, та ще й у противохід - тобто, вибач, но гра є гра...
Часто бачу на відео, що отримавши "соплю" і образившись, один з гравців умисно відвертається, довго йде за м'ячиком і не дивиться на противника, я б теж після такого вже не махав рукою, мовляв, поки ти там образливо відвертався, я вже й забув що трапилося )