Особливо не прагнув відповідати, бо згоден із загальною тезою останніх дописів - ваші думки правильні, бо інших таких, як і виключень з них, не існує
. "Сам с усам"
.
Тепер серйозно з метою прояснити дякі деталі. Згадувану книгу я ПРИДБАВ у магазині, маючи вже деякий "вантаж" напів"дворової" техніки і досвіду і не особливо сподіваючись щось змінити - доти жодна література мені особливо не допомогла а у нас це був "діфсіт". Проте - вона була написана цікаво, містила деякі історичні дані і не читалась, а поглиналась. Звісно, це моє особисте сприйняття. Але найголовніше - вона відкрила МЕНІ очі на МОЮ техніку нт, ну і тактику. У мене був острах, що втрачу певну "самобутність" і стану сірою вороною, але зрозумів необхідність якісних змін, тому змушував своє неслухняне тіло слідувати за отриманими порадами, підходити до м'яча, правильно підводити руку з правильним хватом ракетки, під раціональним кутом, в потрібній точці, стежити за м'ячем... Звісно, не все одразу, поступово, елемент за елементом, і не все ж одразу виходило - "ломати" себе завжди важко. Ще один важливий момент - я володів всіма необхідними відчуттями свого тіла а крім того був максималістом - мав напівпрофесійний підхід до справи. Не стверджую, що досяг абсолютної техніки, періодично щось змінюю. Результати бачив у своїх вихованцях.
Щодо Вашої, Іван83 , техніки - радий, що бачите реальний стан. Сам був засмучений, побачивши гру на Вінкапі, не писав, щоб не травмувати. Знаю одного "хірурга"
, здатного допомогти, та й Ви його добре знаєте. Це Іван Олійник
. Ви займались професійно спортом і розумієте й відчуваєте своє тіло й маєте навички керування ним. Якщо це недостатньо розвинуте, жоден тренер не допоможе. Чому й вчать з дитинства в секціях.
Щодо робота й "профі" - не пам'ятаю, тут чи деінде, бачив відео з "дідусем" Хе Жи Веном на піку кар'єри, де він "маслає" з роботом. Як думаєте, чому? Тож не варто списувати робот, особливо такий, а Сергієві не зазнаватись
. Це не настільки залежить від грошей. До речі, колеги, ви слухали інтерв'ю Сергія? Він там говорить, що після літа тренувань з роботом на дачі став грати краще від своїх друзів(так зрозумів).
Щодо тренера. Лише суть, імен не пам'ятаю. Тут хтось згадував про боксера, який виховав призера в іншому виді спорту. Десь так. Я колись читав, що тренер чемпіона з плавання сам... не вмів плавати. Подавалось, як правда і десь раніше чув краєм вуха про це. Людина, яка чимось дуже цікавиться, хоче опанувати, зможе зрозуміти суть справи, як би їй це нелегко давалось, і здатна навчити інших, бо часто-густо розуміє їх внутрішні проблеми, з якими стикалась сама(не маю на увазі нечисть - термін гендер). Тренер, що працює для грошей(оплату він заробив) чи імені, годує себе і сім'ю, а хто заради бажання навчити інших, заслуговує на якусь оплату. Хоча це може сприйматись, як належне і призвести до зневаги. Ви зневажали своїх вчителів? А вчителів ваших дітей? Зараз вчителі часто потребують захисту, від ... чиїх дітей?.. чиїх батьків?.. Ну звісно, вони такі-сякі... А це висновок суду? А всі такі? А звідки вони такі?.. Даруйте, це попутньо, наболіло...