+38 050 250 42 50 +38 093 654 82 83 +38 097 283 01 00
+38 067 998 74 48
Выберите валюту:
просмотрено: 2730 раз
Тайм-аут
Питання про тайм-аут. В момент підкидання м"яча для подачі соперник(приймаючий) піднімає руку і бере хвилину. Суддя каже, що тайм-аут взяли правильно. Чи не повинен тайм-аут братись до підкидання м"яча? Дякую.
Re: Тайм-аут
У нас правила немного по дебильному написаны. Казалось бы на основании этого можно трактовать по разному:

Если есть судья, он может
5.8.5.13. стежити за перешкодами в грі, переграючи розіграш на свій розсуд;
5.8.5.14. зупиняти гру, якщо побачить не передбачені обставини, які можуть вплинути на розіграш;
5.8.7.3. якщо з якої-небудь причини розіграш переграється, він може підняти руку над головою, щоб показати, що розіграш призупинено.

Что касается игрока, в правилах есть плохо сформулированный пункт:
Игрок может
2.3.1.9. взяти один тайм-аут до 1 хвилини в будь-який момент протягом індивідуальної (парної) зустрічі в командних або особистих змаганнях;

Однако окончательную точку в вопросе ставят вот эти пункты:
8.10.3. Вимоги про тайм-аут приймаються тільки тоді, коли м’яч знаходиться не в грі.
3.9.1. М’яч вважається у грі з моменту навмисного підкидання його з долоні вільної руки під час подачі до тих пір, поки він після удару в ігрову поверхню стола не торкнеться чого-небудь, крім комплекту сітки, ракетки, яка знаходиться в руці, чи руки з ракеткою нижче зап’ястка, або до того як розіграш закінчиться переграванням чи очком.
Значить юридично суддя правий. М"яч не відірвався від руки. Рука рухалася вже вверх для підкидання, і в цей момент соперники почав піднімати свою руку. Але якось це не дуже чесно зі сторони приймаючого. 
я на капе сказал таймаут, когда соперник подкинул мяч вверх. Судья мне засчитал проигрыш очка. Теперь беру до подброса
Dr Neubauer Magical Touch ● играет на 5+
Yinhe Big Dipper Spin ● ломовая накладка
Yinhe Pluto Euro 1.2  ● противный для соперников средний шип
я на капе сказал таймаут, когда соперник подкинул мяч вверх. Судья мне засчитал проигрыш очка. Теперь беру до подброса
Я не успів кинути. Рука рухалася догори для викиду м"яча і в цей самий момент соперник підняв руку.
Полностью поддерживаю позицию salihov что в этом вопросе У нас правила немного по дебильному написаны .
С одной стороны есть пункт
2.3.1.9. взяти один тайм-аут до 1 хвилини в будь-який момент протягом індивідуальної (парної) зустрічі в командних або особистих змаганнях;   исходя из которого любой из игроков может взять тайм-аут в любой момент даже посреди розыгрыша. Хоть и абсурд , но так прописано.
С другой стороны есть указанные salihov пункты по которым можно поставить окончательную точку в вопросе
НО!!!
Указанный пункт 8.10.3. да и весь восьмой пункт Правил являются "Припис для міжнародних змагань"
А пункт 3.9.1. входит в противоречие пунктом Правил
3.6.1.На початку подачі м’яч повинен вільно лежати на відкритій долоні нерухомої вільної руки.
из которого можно сделать вывод что началом подачи можно считать момент фиксации мяча на неподвижной открытой ладони
свободной руки.
 Думаю на Ваш вопрос однозначного ответа в Действующих Правилах не найти. Все ответы будут субъективными.
Значить я помилявся. Тайм-аут взяли правильно.(але не по-людськи)
В целом логично. Никогда не видел, чтоб в такой момент брали тайм-аут. Такой наглости не наблюдал.