Не маю честі знати пана Ґеворґізова, ні про нього, дуже мало про те що робиться в Укрнт і в збірній, тільки відголоски і деякі логічні висновки. А ще ж скільки там різних "підводних" течій і іншого...
Тренера збірної призначає федерація, яка має інформацію і оперує нею, маючи повну картину стану. Не думаю, що тут вони допускали згіршення.
В свою чергу, тренер приймає рішення, опираючись на знання про функціональну, фізичну, можливо, вольові якості, досвід гравців, психологічну підготовку на ДАНИЙ момент, ще якісь фактори і на цьому базує цілі збірної і стратегію їх досягнення. Чи мінімізує ризики, чи активує, його справа і принципи його підходу. Напевне знаю одне - йому дуже непросто на цій посаді в емоційному і інших питаннях. Коротко - добре, що збірники не виготовляють основи і ґуму в гаражах. Вони заробляють на інвентар самі(?). Тренер - заручник ситуації.
Чому, можливо, в команді напружені відносини? Запитаю інакше - чи цікавились ви, як ваші діти поводяться в школі зі своїми вчителями? Подивіться, так би мовити, в дзеркало. "Перед лицем сивизни встань, і вшануй лице старого" - кн. Левит, 19:32, Біблія. Це мало б бути основою. Не думаю, що Тренеру байдужий р-т і що він некваліфікований, але всі ці моменти + змагальна наппрррруга дорожнім катком по ньому. Думаю, Сєвєр в цьому плані скаже набагато більше, запитайте. Ви сидите на цьому катку? Щодо віку, не думаю, що це архіважливо а його досягнення в підготовці спортсменів, і бажано, власні спортивні, але не завжди видатний спортсмен - хороший тренер. Отаке "хто із сєльотка"...