ПОЛОЖЕННЯ
"Про проведення чемпіонату України з настільного тенісу серед ветеранів (ІІІ ранг)"

1.1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ

1.1.   Залучення ветеранів до активної спортивної діяльності.
1.2.   Подовження фізичної активності спортсменів-ветеранів, пропаганда
здорового способу життя.
1.3.   Виявлення кращих ветеранів України, підготовка до чемпіонату світу 
серед ветеранів.

2.ТЕРМІН ТА МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ

2.1. Змагання проводяться  у місті  Жовква  Львівської області на базі СК "Жовква" (вул. Воїнів УПА, 22) з 09 по 11 березня 2012 року. День приїзду: 09 березня 2012 року до 12.00.
        Засідання  суддівської  колегії  та  жеребкування  учасників відбудеться о 12.00.

3.   КЕРІВНИЦВО ПРОВЕДЕННЯ ЗМАГАНЬ

   3.1. Загальне      керівництво    проведення   змагань       покладається   на   відділ
роботи з фізкультурно-спортивними організаціями, ветеранами та інвалідами департаменту фізичного виховання та масового спорту Державної служби молоді та спорту України (далі – Держмолодьспорт) та Федерацію настільного тенісу України (далі – Федерація).
      Безпосереднє  проведення  змагань покладається на управління з питань фізичної культури та спорту Львівської обласної державної адміністрації (Майборода Ю.В.) та головну суддівську колегію, що сформована Федерацією  і затверджена Дермолодьспортом.
3.2.  Відповідність  за  підготовку  місць   проведення    змагань, прийом учасників,
розміщення, медичне обслуговування та забезпечення техніки безпеки покладається на головну суддівську колегію, затверджену Виконкомом Федерації.
3.3. Програма змагань, вимоги до учасників та визначення переможців регламентуються даним Положенням та Правилами змагань з настільного тенісу.



4.   УЧАСНИКИ ЗМАГАНЬ

   Змагання проводяться окремо серед жінок та чоловіків у таких вікових
групах.
Чоловіки:                                                                                        Жінки:
30 – 39 років;                                                                                 30 – 49 років;
40 – 49 років;                                                                                 50 років і старші. 
50 – 59 років;
60 – 64 роки;
65 років та старші.
4.2. Кількість учасників у кожній віковій групі не обмежена.

5.   ПРОГРАМА ЗМАГАНЬ

   Змагання проводяться серед чоловіків та жінок у двох розрядах: одиночному - в усіх вікових групах, парному - у категоріях 30 – 49, 50 років та старші.
5.2. Система проведення змагань в кожній віковій категорії буде визначена суддівською колегією в залежності від кількості учасників.
5.3.   Жеребкування учасників проводиться з урахуванням рейтингу та за результатами минулих змагань.

6. НАГОРОДЖЕННЯ ПЕРЕМОЖЦІВ

6.1.Команди та учасники, які посіли I - II - III місця в чемпіонаті України, нагороджуються медалями та дипломами Держмолодьспорту. 

7. ФІНАНСУВАННЯ ЗМАГАНЬ
ТА ПРИЙОМУ УЧАСНИКІВ ЗМАГАНЬ

7.1. Витрати, що пов’язані з організацією змагань (оплата роботи суддів, проїзд, проживання, добові, у т.ч. добові у дорозі) здійснюються за рахунок коштів   Держмолодьспорту відповідно до Єдиного календарного плану спортивних заходів України на 2012 рік.
7.2. Витрати на відрядження учасників змагань, а саме - страхування спортсменів від  нещасних випадків, проживання, проїзд в обох напрямках, харчування, добові під час проїзду -  за рахунок організацій, що відряджають та за  власні кошти  учасників.

8. МЕДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗМАГАНЬ

8.1. Медичне забезпечення змагань здійснюється у відповідності до «Положення про медичне забезпечення спортивно-масових заходів», що затверджено наказом Міністерства охорони здоров’я України від 27.10.2008 № 614.




8.2. Лікар змагань входить до складу суддівської колегії на правах заступника головного судді. Всі його рішення  в межах компетентності обов’язкові для учасників, суддів, організаторів змагань.
8.3. Лікар представляє в організаційний комітет або суддівську колегію план медичного забезпечення змагань та звіт після їх закінчення згідно із затвердженою формою.
8.4. Персональну відповідальність за здоров’я учасників під час проведення змагання, крім випадків травмування, несуть лікарі, які надали висновок – допуск спортсмену на участь у змаганнях.
 
9. ПІДГОТОВКА СПОРТИВНИХ СПОРУД

9.1. Відповідно до Положення про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025,  Постанови  Кабінету  Міністрів  України  від  26  квітня  2004  року № 1274 „Про  додаткові  заходи щодо попередження травматизму та запобігання нещасних випадків у спортивній діяльності ”.
9.2. Невиконання  вимог даної Постанови,   що  стали  причиною  виникнення  надзвичайних  обставин  під  час  проведення  змагань,  тягне  за  собою  відповідальність згідно з чинним законодавством України.

10. ЗАЯВКИ

     Попередні заявки на участь у змаганнях надсилаються на адресу Оргкомітету змагань не пізніше одного тижня до початку змагань на електронну адресу SC.Lirscukr.net, або за телефоном 0974655890 (Майовка Ігор Олександрович).
Іменні заявки, завірені медичним закладом і відповідальною особою регіонального управління фізичної культури та спорту, страхові картки, паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтва та інші документи, передбачені правилами змагань подаються до мандатної комісії змагань у день приїзду .
До змагань допускаються команди (учасники), які підтвердили в установлений термін свою участь. 
Всі учасники змагань повинні мати страховий  медичний поліс.
Оперативна інформація про кількість учасників, кількість регіонів та призові місця команд-учасниць надається до Держмолодьспорту у день закінчення змагань (не пізніше 8:00 у понеділок). 
Контактний телефон відділу роботи з фізкультурно-спортивними організаціями, ветеранами спорту та інвалідами: 289 06 44.

Це положення є офіційним викликом на змагання