Здравствуйте форумчане , я любитель недавно столкнулся с такой проблемой как навесной топспин , не быстрый иногда даже высокий , но коварный очень сильное верхнее вращение , спасает только подставка у стола , и то очень часто после ее идёт продолжение атаки(!
Видел часто как игроки более высокого уровня просто сносят такие удары очень легко , в самого все летит за стол (((
Может подскажете из опыта можно что стоит ними делать , можно ли как то быть? ( Инвентарь : Spinlord Ultra Spin , fh DHS National 39° 2.2 , by Marder 2 1.
Вам дали дуже багато справді цінних і дієвих порад, які варто опановувати, проте не все одразу. Найперше - в тренуванні. Почніть з того, що ближче для Ваших вмінь і виконуйте правильно, постійно починайте з повторення опанованих прийомів - легких шляхів не існує. Має бути напівпрофесійний підхід до справи. Можна й "цілий"
.
Найважливіше - підхід до м'яча тобто вибір зручного для удару положення тіла. Перед розіграшем згрупуватись - стійка вершника чи футб. воротаря. При розіграші підходите/відходите, повертаючи плечі і трохи лінію ніг паралельно траєкторії м'яча, щоб він був перед вами на зручній відстані для виконання і контролю удару, м'яча і дій та положення суперника.
Почніть з Вашої підставки, потім починайте робити поштовх вперед, прикриваючи/відкриваючи ракетку, вибираючи кут ліва/права. Поступово відчуєте м'яч, удар і впевненість
, потім навчитесь топсів і перекрутів.
Середні і високі топси можна "збивати" на підйомі, підійшовши і скидаючи м'яч напівзакритою ра-ою в незручну/відкриту зону (в трен-ні навпаки) коротко чи довго - Ваш інвентар дозволяє робити все це ДУЖЕ зручно.
Я часто роблю бекспін - уддарну зрізку по передній поверхні (Вашій) м'яча в стіл, це трохи складніший удар але не заборонений
- хай помучаться
. Це під силу Вашій збірці.
В тренуванні робіть все в півсили, регулюйте зусилля. Даруйте за багатослів'я
.
Найдіть книгу по техніці. Мені допомогла Галина Барчукова "Настольний теннис".