Настільний теніс Волинської області — це один з найпопулярніших видів спорту. Тренери виховали чимало видатних спортсменів і майстрів спорту. Один з них — Дмитро Вахта!

Дмитро Вахта — майстер спорту України, народився в 1984 в м. Луцьк. Свою спортивну біографію розпочав ще з малку, у віці приблизно в 6-7 років у своєму дворику. Тут на нього і звернув увагу перший тренер Блонський Михайло Павлович (нині покійний). В дитячому віці грав у багатьох міських та обласних змаганнях.Показував хороші результати.

Другим тренером Дмитра була Дисик Ольга Павлівна, яка проводила тренування на пластмасовому заводі. Після повернення Демчук Євгена Романовича з Польщі почав тренуватись в ДЮСШ № 2. Демчук Євген Романович дав дуже великі знання, досвід та навчив всьому основному. Допомагав не тільки у спортзалі. але й по життю.

1998 рік- 2001 — навчання та тренування в м. Київ в тренерів Кокуніної Тетяни Кокуніна Юрія та Фрегер Ілья — Перший досвід гри у суперлізі у складі команди «Авторитет» Харцизьк.

1999 рік. — Чемпіон України по кадетам. Учасник чемпіонату Європи по кадетам. Команда збірної України (Дмитро Вахта, Левшин Віталій) попала до досятки найкращих команд. А також виступав за команду «Волинь-Авто» у суперлізі.

2001 рік — 2003 рік -тренування та навчання в Дніпрі (Дніпропетровську) . Дуже насичені тренування по 6-8 годин на день. в ДОУФК , гравець команди «Причорномор’я» — суперліга. Вивів команду в призери разом з Закладним Генадієм, Рубаном Микитою, Писарем Дмитром, Сітаком Андрієм.

2001 рік — Чемпіон України по юніорах. Учасник чемпіонату Європи, де ввійшли до десятки кращих команд. 2002 рік учасник Чемпіонату СНГ, Балтії та регіонів Росіі, де посів з командою третє місце ( склад команди: Левшин Віталій, Скок Павло, Вахта Дмитро). В 2002 році став чемпіоном України в складі команди : Дмитро Вахта, Жмуденко Ярослав, Єфімов Віктор.

Далі декілька років грав за команду «Норд» Донецьк, потім за команду «Донбас» Волноваха. В цей період учасник турнірів серії PRO TUR ,міжнародних змагань та командного кубку Європи «Ненсі Еванс» у складі «Норда» та Волновахи. Учасник багатьох Універсіад та Спартакіад, на яких захищаав честь ТІЛЬКИ!!! Волинської області, де завжди приносив очки для області та посідав призові місця. Два рази входив в основний склад Національної збірної України. Нажаль травма не дозволила захищати честь країни на чемпіонаті світу і т.д. В 2009 році завершив професійну кар’єру. За період кар’єри тренувався з такими відомими тенісистами України як: Жмуденко,Прищепа, Дідух, Катков,, Пісар, Закладний, Левшин, Калачевський, Єфімов, Сарматов, Тужилін, Коу-Лей. Бував на зборах тренувальних у Хорватії,Німеччині, Польщі, Італії, Іспанії, Франції та інших країнах.

На даний момент гравець команди «Ковель», яка посідає перше місце в області. Дмитро має вищу спортивну освіту. Також має основні свої цілі: Розвиток настільного тенісу, Заснувати найпотужнішу школу настільного тенісу в Україні. Вивести Луцьк у суперлігу., побудувати спортивний комплекс для проведення Українських та міжнародних змагань. За три роки виступу в чемпіонаті області Дмитро не програв жодного матчу. Завдяки його зусиллям команда Ковеля другий рік виграє чемпіонат!!! За команду Ковеля виступали також Олег Шевчук і Віталій Пінчук м. Рівне. 

(Іван Кривий)